dilluns, 17 d’octubre del 2011

Festival de cinema Sitges 2011 - Extraterrestre

Extraterrestre ens mostra en to de comèdia les convulses relacions personals entre els seus cinc protagonistes, i les seves imprevisibles actituds en el marc d'una invasió alienígena a Espanya.
Una vegada més, la visió localitzada d'una invasió d'abast mundial aconsegueix atrapar el nostre interès de forma encisadora, centrant-se en les gracioses peripècies que giren al voltant de la figura de Michelle Jenner, el seu xicot de tota la vida, un veí clixé i el des-ubicat protagonista de la trama.
Sense grans efectes especials i sempre deixant molt hàbilment els aliens a la imaginació de l'espectador, el director i guionista Nacho Vigalondo, nominat als Oscars pel seu curtmetratge 7:35 de la mañana, ens ofereix una gran comèdia a l'espanyola que podríem classificar dins el genere de la comèdia romàntica més que no pas dins el de ciència ficció. El propi Vigalondo feia broma a la Master Class que va seguir a la projecció, amb la presència dels actors masculins del film, que fin i tot podria fer-ne una segona part, mantenint l'opció de no mostrar cap alien en pantalla, on la gent simplement hauria après a conviure amb unes naus extraterrestres sense l'aparició de cap habitant d'aquestes ni explicació de la presencia de les mateixes.
Molt intel·ligent em sembla el cartell escollit per a la seva promoció, on se'ns porta a pensar en els dos protagonistes coma part de la invasió de forma deliberadament errònia, donant-nos una idea inicial del film completament diferent al que posteriorment descobrirem, gran estratègia de màrqueting que no fa més que augmentar el valor d'aquesta fantàstica comèdia.

Brillant perla del Festival d'aquest any, Extraterrestre segueix l'estela de l'argentina Fase 7, presentada en el certamen de l'any passat, que va deixar una molt bona impressió. Personalment us la recomano si voleu passar una bona estona despreocupada,  i riure una mica de nosaltres mateixos, que sempre és sa.


Fitxa tècnica / Fitxa artística:


ESPANYA. 2011
Director: Nacho Vigalondo
Producció: Nahikari Ipiña, Nacho Vigalondo
Producció executiva: Garreth Basch, Enrique López Lavigne
Guió: Nacho Vigalondo
Fotografia: Jon D. Domínguez
Muntatge: Jon D. Domínguez
Música: Jorge Magaz
Disseny de producció: Idoia Esteban
Vestuari: Ana María Holgueras
So: Roberto Fernández
Intèrprets: Julián Villagrán, Michelle Jenner, Carlos Areces, Raúl Cimas, Miguel Noguera


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada