dijous, 13 d’octubre del 2011

Festival de cinema Sitges 2011 - Guilty Of Romance

Que dir de Guilty of Romance, per on començar, com comentar-la i amb quines paraules definir-la, son preguntes que s'haurà fet tot el que desafortunadament escrigui sobre aquesta pel·lícula després de passar el calvari de contemplar-la com vaig passar jo. Els compadeixo, a ells i a mi mateix, no per haver d'escriure sobre la pel·lícula, sino per haver-la vist. Quan un va a contemplar segons quins directors asiàtics en projeccions del Festival ja sap que es pot trobar amb produccions com aquesta, però cada vegada que em passa, m'agafa per sorpresa.
Aquesta pel·lícula, que per desgràcia vaig tenir la mala sort de veure al Retiro, la pitjor de les sales del Festival, va resultar ser sobretot estranya. Amb un bon començament força prometedor, els aconteixements es van desarrollant de forma lenta però interessant, mostrant-nos una dona japonesa sotmesa al seu marit, un famós escriptor de novel·la rosa, al que idolatra i respecta profundament. Poc a poc, la protagonista, que esta a punt de fer els 30 anys, viu un despertar sexual progressiu que posteriorment no es veu capaç d'aturar fins arribar a límits insospitats de depravació, tot agreujat per males companyies i una malentesa sensació d'augment d'autoestima que el director retrata fe forma força sorprenent i repetitiva.

Haig de dir que hi havia gent que sortia de la sala a partir de la meitat del film, moment en que el guió comença a jugar amb la cronologia de la història i la pel·lícula passa a ser completament fosca, fent un retrat força cru del món de la prostitució als carrers de Tòquio. Tot per acabar en un espiral de violència derivada dels traumes socials i les rancúnies familiars. Sense paraules.


Ficha técnica / Ficha artística:


JAPÓ. 2011
Director: Sion Sono
Producció:
Yoshinori Chiba, Nobuhiro Iizuka
Producció executiva:
Kenjiro Toba, Toshimichi Otsuki
Guió:
Sion Sono, basat en la idea de Mizue Kunizane
Fotografia:
Sôhei Tanikawa
Muntatge:
Jun'ichi Itô
Música:
Yasuhiro Morinaga
Disseny de producció:
Yoshio Yamada, Akihiro Nakamura
So:
Shinji Watanabe
Intèrprets: Miki Mizuno, Makoto Togashi, Megumi Kagurazaka, Kanji Tsuda, Kazuya Kojima

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada