dilluns, 18 d’abril del 2011

Ecos del Madrid Barça

Un total d'11.123.000 persones van seguir dissabte el partit de Lliga entre el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona en alguna de les cinc cadenes que l'oferien a l'Estat. Això suposa una quota de pantalla del 62% i converteix l'enfrontament en el segon clàssic més vist de la història, superat només per la tornada dels setzens de final de la Copa del Rei de la temporada 1996-1997, disputat també al Bernabéu i que va reunir 11,7 milions d'espectadors (un 49,1% de share) davant la pantalla d'Antena 3.

A Catalunya, la xifra d'audiència d'aquest dissabte va ser encara més elevada, ja que els 2.291.000 espectadors que van sumar entre TV3 i La Sexta suposen el 72,2% de la quota de pantalla. De fet, Catalunya va ser la zona de l'Estat en què el partit va aconseguir un seguiment més elevat. La transmissió de TV3 va enganxar 1.536.000 persones (48,4% de share) de mitjana, tot i que al tram final de l'enfrontament va pujar encara més, i de fet el breu espai de quatre minuts durant els quals es va mantenir la connexió amb el camp un cop ja acabat el partit va arribar al 51% de quota i es va convertir en l'emissió més vista del dia. La Sexta va aportar-hi 755.000 seguidors més, i va aconseguir un 23,8% de quota. Al conjunt de l'Estat, La Sexta va liderar clarament la franja amb 8.806.000 espectadors i un 49,1% de share, unes dades que converteixen el partit en l'emissió més vista en tota la història de la cadena.

El que no es va veure és com, un cop acabat el partit, el defensa portuguès del Reial Madrid va encarar-se amb algun dels jugadors del Barça al túnel de vestidors i va arribar a llançar escopinades dirigides als rivals. Com no, més "señorio" madrileny. Al menys des de Madrid encara hi ha qui veu el que els demés no volen veure, a les pàgines de Marca, en un article titulat "El Barça va ser el lleó i el Reial Madrid el ratolí", el mític ex-jugador blanc Di Stéfano diu que l'equip de Guardiola té "alguna cosa que no té el Reial Madrid". A més, afegeix que mentre el conjunt blanc "anava i venia constantment", el Barça "fa futbol i balla".

Per la seva banda, el gran Johan Cruyff diu a Mourinho, en el seu article dels dilluns a El Periódico de Catalunya, que entreni "el 9 contra 11" i argumenta el seu consell: "En el cas d'ubicar Pepe al mateix lloc i amb les mateixes funcions, si es repeteix l'actuació del brasileroportuguès, el més normal és que no acabi el partit". Els consells de Cruyff també es dirigeixen cap a Guardiola, a qui diu que faria bé de perfeccionar "l'11 contra 10" de cara al partit de Copa del Rei. Per dues raons. La primera: "Perquè si el Madrid insisteix a disfressar-se d'equip petit, menor, si insisteix a jugar al darrere, cedint la pilota i tota la iniciativa al Barça, el més normal és que es repeteixi fàcilment una altra expulsió entre les files blanques". I la segona: "Que no és admissible que el rival et creï més ocasions amb un menys que amb el seu equip al complet. Evidentment, alguna cosa falla".

A mi personalment em va faltar més Barça, que últimament ens té acostumats a partits millors que el de dissabte, però sent el partit que era, s'ha de donar per bo el resultat i esperar amb il·lusió la gran cita d'aquest dimecres. Força Barça!
Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada