dilluns, 25 d’abril del 2011

La fuga de Logan (Logan's run)

Recentment vaig gaudir de l'immens plaer de visionar la pel·lícula Logan's run, traduida com La fuga de Logan, i haig de dir que va ser una experiència absolutament fascinant. 

Basada en una novel·la de William F. Nolan i George Clayton Johnson publicada l'any 1967, la super-producció per al cinema de la Metro-Goldwyn-Mayer es va estrenar el 1976 amb un pressupost de 9 milions de dòlars i va ser dirigida per Michael Anderson, gran director responsable de clàssics com 1984, La vuelta al mundo en 80 días, Orca, la ballena asesina o 20.000 leguas de viaje submarino. Va tenir un considerable èxit i va guanyar l'Oscar als millors efectes visuals, quedant com un mite per a la història del cinema de cinència ficció.

En quant als actors principals, no excessivament coneguts, la pel·lícula conta amb Michael York fent una bona interetació en el paper de Logan, al que recordareu recentment fent de cap d'Austin Powers a totes les entregues de la saga, Richard Jordan, Jenny Agutter i el gran Peter Ustinov, que interpreta el paper d'únic home vell de la pel·lícula i que de segur recordareu de clàssics com Espartaco, Quo Vadis?, o fent en varies ocasions d'Hércules Poirot.

Destacar també de la pel·lícula, evidentment, els efectes especials, molt ben treballats, i sobretot la immensa capacitat de recrear un futur tant ampli i tant diferent de manera tant lograda i detallada alhora que dispersa, molt sorprenent.

Personalment, la pel·lícula va resultar contar amb gran part dels factors que més aprecío en la ciència ficció, com és una societat futurista ignorant i sotmesa, un futur post-apocalíptic de transcendència mundial, una bona quantitat i varietat d'aconteixements (120 minuts en aquest cas), i uns molt bons efectes especials per l'època. Per mi un 10, sí senyor, completament recomanable.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada