dijous, 14 de juny del 2012

Església usurera

Una vegada més, l'església contra el poble:

Fora del paradís, Helena López, El Periódico, 14/06/2012

Va ser molt poc després de rebre la medalla d'or de la ciutat quan els van donar la notícia. Ironies del destí. «Després de gairebé 80 anys, després d'haver nascut i crescut al barri i de ser l'únic club tan veterà que segueix al mateix lloc on es va crear, ens conviden a marxar, així, sense més ni més», explica notablement dolgut Ignasi Cuadern, president del club de bàsquet Centre Parroquial Roser, al Fort Pienc des del 1933, i actualment en perill, ja que l'Església, propietària de l'equipament on juguen, els ha fet saber que han d'abandonar les instal·lacions. Necessiten aquest espais -just davant del teatre Nacional- per fer «acció pastoral».

«Al fer-nos fora expulsen 300 nens, 300 famílies. ¿On és la solidaritat que tant prediquen? ¿I els valors?», lamenta Jordi Montes, membre de la directiva del club.

Aixecat pels fidels

Cuadern rememora com i qui va crear el club de bàsquet i el centre social El Roser, del qual també se n'han d'anar i que actualment acull una escola de música -des de fa més de 30 anys- on van 150 nens i un grup de teatre, que també quedaran desemparats. «Va ser l'any 1933, i va ser un capellà de la mateixa parròquia qui ho va impulsar. L'esport era una eina integradora, de captació de fidels», indica Cuadern. La pista de bàsquet es va construir darrere de l'església, i avui dia és compartida també amb el col·legi del costat, el Sagrat Cor. «El centre social es va construir gràcies a les donacions de la gent del barri. Els veïns van posar diners per aixecar un punt de trobada social i ara ens el prenen», resumeix el president del club. «El Roser continua sent un centre social de referència per al Fort Pienc, però sembla que l'Església vol especular amb ell. Aquests terrenys estan qualificats com a vivenda, no com a equipaments, de manera que en poden fer qualsevol cosa. Són seus, legalment ho poden fer, però èticament i moralment és una altra cosa», prossegueix.

Abans de convidar-los a anar-se'n una vegada s'acabi aquest curs escolar -és a dir, ja-, els van proposar de pagar un lloguer, del qual no es va arribar a concretar la quantia, ja que, en la segona reunió, aquesta opció ja va ser descartada perquè els representants de l'Església van al·legar que necessitaven l'espai. Cuadern apunta que la seva presència a l'espai no només no comporta cap despesa per a la parròquia, ja que paguen els serveis, sinó que a més acaben de fer una inversió de 40.000 euros per renovar la pista, una pista que hauran d'abandonar.

«Tenim un crèdit de 20.000 euros i ens quedem sense pista. Ara estem negociant amb l'ajuntament, que ens ha dit que ens ajudarà, però és molt injust que ho hàgim de pagar entre tots per culpa de l'Església», insisteix el president del club, que, això sí, està convençut que al setembre tindran lloc per entrenar-se. L'ajuntament els ha proposat remodelar el pont de Marina per adequar les pistes per competir. Tot i que d'alternatives n'hi ha, des del Roser insisteixen a denunciar la injustícia. «Volem organitzar una manifestació conjunta a la catedral amb altres entitats a les quals l'Església els ha fet el mateix que a nosaltres», afirma.

Simplement indignant.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada