dissabte, 3 de setembre del 2011

Vertige ( Vértigo - High lane )

Gran pel·lícula francesa de terror, Vertige, dirigida l'any 2009 pel debutant Abel Ferry i que recentment vaig tenir el plaer de descobrir. Amb guió de Johanne Bernard i Louis-Paul Desanges, esta ambientada a les fredes muntanyes del parc nacional de Risnjak, a Croàcia, i narra la inicialment típica història d'un grup de joves imprudents endinsant-se en la natura sense cap consciència del que els espera.
La aventura comença de manera força típica com veieu, els protagonistes pretenen fer una via ferrada de dubtós manteniment, però es va capgirant poc a poc fins a convertir-se en quelcom igual però alhora diferent. Gran desenvolupament dels fets tot i no passar de ser una simple pel·lícula de terror que no passarà a la història però que si val la pena visionar, sobretot en la seva primera mitja hora, on aconsegueix inpregnar-nos amb una important sensació de vertigen gràcies als espectaculars angles de càmara. Passat aquest moment, la trama varía i la història perd força i originalitat, però afortunadament manté la clàssica emoció del típic terror de sèrie B.
Destacar la presència de Justin Blanckaert, que haureu vist a l'espanyola Bruc, dirigida per Daniel Benmayor, que interpreta en aquesta ocasió un paper molt diferent i pertorbador amb força traça, tenint en conta que les possibilitats del personatge son força limitades.
Com a conclusió, si voleu passar una bona estona amb una peli de terror de producció no americana, Vertige és una força bona opció, segur que gaudireu amb els impressionants paisatges que ens ofereix, això sí, evidentment no és massa aconsellable per patidors de vertigen.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada