divendres, 12 d’agost del 2011

Celda 211

Per si encara hi ha algun desafortunat que no ha gaudit del plaer de veure la gran Celda 211, m'agradaria comentar-la i sobretot aconsellar-vos que la visioneu si no ho heu fet ja.
Dirigida per Daniel Monzón, director de la poc reconeguda però força interessant La Caja Kovak, aquesta pel·lícula conta amb actors tant impressionants com Antonio Resines i Carlos Bardem, apart del espectacularíssim Luis Tosar, que, una vegada més, fa un paper que podríem qualificar tranquil·lament d'antològic. També hi actuen Marta Etura, Manolo Solo, Jesús Carroza i Alberto Ammann entre d'altres, tots eclipsats per el brutal desplegament de talent del gran Tosar en el paper de "Malamadre", fet a mida per al seu lluïment.
Cal destacar també l'actuació d'Antonio Resines, que sense sortir massa aparentment del clixé en que s'han convertit les seves actuacions a les que ens té acostumats tant al cinema com a la televisió, aconsegueix en aquesta ocasió clavar el seu personatge, força important en la trama, de forma agradablement sorprenent. També valorar la bona feina de Carlos Bardem, que segur que no us decebrà amb la seva interpretació d'un macarra de segon afila la presó amb ambicions de lideratge, i la de Marta Etura, que va endur-se el Goya a la millor actriu per aquest paper. Evidentment, Monzón i Tosar també es varen endur els corresponents Goyas a millor director i millor actor, com no podia ser d'altra manera.
No cal dir massa més d'aquest nou clàssic del cinema carcerari, simplement una gran pel·lícula d'intriga. Si encara no l'heu vist, considereu-vos afortunats i aprofiteu l'ocasió de veure-la per primera vegada, a veure què en penseu. Personalment, crec que estarem d'acord en que és una meravella.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada