dissabte, 7 de maig del 2011

Saturno 3

Dirigida i produïda sorprenentment per Stanley Donen, director del clàssic Siete novias para siete hermanos, i amb música del genial Elmer Bernstein, es va estrenar el 1980. Pel·lícula sorprenent tot i que no excel·lent, es desenvolupa al llunyà i solitari planeta Saturn 3, habitat únicament per dos investigadors que busquen la forma de poder proporcionar aliment a un planeta Terra completament exhaurit de recursos.

Com a únics protagonistes hi podem trobar tres grans actors, el grandíssim Kirk Douglas, fent el paper protagonista ja amb més de 65 anys però en molt bona forma, acompanyat per la bellíssima Farrah Fawcett, que, com no, fa le que pot por donar sentit a la seva presència en la pel·lícula. Tots dos viuen en armonía fins que apareix l'aleshores joveníssim Harvey Keitel, en un paper de dolent fred i poc expressiu que li va clavat.

En el moment de la seva estrena no va rebre bones crítiques, i va arribar a ser qualificada com a "la pitjor pel·Lícula de ciència-ficció fins al moment", tot i així, si obviem completament que va tenir la mala fortuna de ser coetània de les mítiques Starwars, 2001, Star-treck o El planeta de los simios, tampoc és una pel·lícula a despreciar tant. La pel·lícula tracta el recurrent tema de la revolta de les màquines contra els seus creadors, els éssers humans, i aborda el perill de la creació de cyborgs amb cervell humà, que com a tal pot arribar a assolir la independència. També cal destacar la constant lluita per la supremacía del mascle més fort i per els favors de la bella dama que duen a terme els dos actorassos amb que conta el film.

Cal reconèìxer que el temut robot, anomenat Héctor, no és un prodigi dels efectes especials ni tan sols per l'època, però tot i això la pel·lícula fa un bon desplegament d'estímuls visuals i estàtica futurista que val la pena contemplar si un esta en el moment adecuat.

Resumint, una pel·lícula digne si no oblidem l'època en que està feta i ens permetem gaudir, simplement, d'una bona estona de cinema clàssic del gran gènere de la ciència-ficció.


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada