dilluns, 2 de maig del 2011

Lifeforce (Fuerza Vital)

Fa poc vaig tenir l'ocasió de veure la pel·lícula Lifeforce (Fuerza Vital), una barreja entre Vampiros, La guerra de los mundos, La invasió de los ultrecuerpos, La noche de los muertos vivientes i Solaris. No va resultar ser de les millors, però val la pena veurela com a curiositat.

Dirigida pel genial Tobe Hooper l'any 1985, es nota que va ser el guionista d'Alien el que va adaptar per a la gran pantalla la novel·la Los Vampiros del Espacio de Colin Wilson. Es basa en una invasió de vampirs extraterrestres que adopten forma humana i que sobreviuen absorbint l'energia vital de les persones enlloc de la sang, contagiant aquesta necessitat a les seves víctimes a modus de zombies. Dit així pot sonar esperpèntic, però la pel·lícula aconsegueix mantenir certa coherència i fa un bon desplegament tant d'efectes com de recursos.

Protagonitzada per Steve Railsback, més conegut per la seva brillant intepretació d'Ed Gein l'any 2000, i amb un petit però bon paper per a Patrick Stewart, el mític Capità Jean Luc Picard d'Star Treck, conta amb la presència en el paper d'alienígena dolenta amb Mathilda May, conegudíssima per el seu paper d'Estrellita a la gran La teta y la luna, del director Bigas Luna, que ja en aquesta pel·lícula fa un gran desplegament dels seus dots artístics i mamaris.

Sobretot, destacar el lent però coherent procés de transformació que fa la pel·lícula entre la curiositat d'una exploració espacial, l'amenaça d'una invasió extraterrestre, la màgia de l'energia vital del ésser humà, l'enigmatica atracció irresistible dels vampirs, la por al contagi zombi massiu i l'apocalipsi a la Terra, per acabar en la connexió sentimental humana entre un home i una dona, tot regat de sang i il·luminat per uns estranys efectes especials. Molt sorprenent. Us la recomano, com he dit, ni que sigui com a curiositat.


Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada