dissabte, 21 de maig del 2011

La revolució ciutadana s'escampa

La indignació catalana i espanyola s'està escampant arreu del món i ja hi ha qui ha decidit recollir-ho en una mateixa web. Es tracta d'un programador web de Galícia, Daniel G, que ha desenvolupat un mapa online que assenyala amb marcadors tots els indrets del món que s'han sumat a la protesta ciutadana.
De nord a sud i d'est a oest, més de 538 ciutats d'arreu del planeta estan convocant acampades i manifestacions de protesta.
Els usuaris poden col·laborar amb l'actualització del mapa enviant les noves convocatòries de protesta a través de send new #acampada. Només cal marcar la localització en el mapa i indicar, si en té, l'etiqueta a Twitter que l'identifica. La pàgina s'està difonent per la xarxa a un ritme trepidant i el seu impulsor anuncia, satisfet, que ja registra més de 200.000 visites.

També avui ha començat a emetre en directe Radioacampada, desde la Plaça del Pilar de Saragossa. L'objetiu és donar informació en directe sobre les acampades a través del 101.8 de la FM.  "La única condición es que se respete la ley, que no se haga ningún tipo de llamamiento político, ya que estamos en la jornada de reflexión, pero la radio está abierta a todos los ciudadanos" han comentat els responsables.

A Madrid, els acampats de la Puerta del Sol han editat un nou pla que mostra les diferents zones que conformen el seu petit 'poblat' de la Puerta del Sol de la capital, que s'ha ampliat i transformat d'ahir a avui.
Segons el mapa penjat en el web Tomalaplaza, avui canvien de lloc alguns punts com la zona de 'acció' o la 'infermeria' i en sorgeixen noves com la 'comissió feminista', el grup 'firmes Cañada Real', o més punts d'alimentació. Així, hi ha zones com arts gràfiques i plàstiques, legal, coordinació interna, infermeria, acció, comunicació, acampada, immigració, extensió, zona infantil, zona d'estudi o grups de treball. Des que s'assentessin per primera vegada la nit de diumenge passat, els participants d'aquesta acampada han anat incrementat la seva organització i extensió que ocupen a la Puerta del Sol cosa que ha donat lloc a una espècie de 'poblat'.

El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha reunit a primera hora d'aquest dissabte amb la cúpula del seu departament per analitzar les concentracions celebrades ahir a tot Espanya, sobretot la convocada a la Puerta del Sol de Madrid. Rubalcaba ha destacat el caràcter pacífic de les convocatòries i ha remarcat que el Cos Nacional de Policia va rebre divendres la consigna de no desallotjar l'acampada de la Puerta del Sol, ni les celebrades a d'altres ciutats, mentre no s'hi produïssin incidents. Tot i així, la Unió d'Oficials (UO) de la Guàrdia Civil ha defensat la intervenció contra els indignats perquè els ciutadans puguin reflexionar amb calma sobre el seu vot. "Es fa necessari intervenir" en les concentracions dels indignats, han afirmat, perquè aquestes quedin "suspeses i dissoltes". Després que no s'hagin produït desallotjaments, l'associació d'agents planteja què és més proporcionat, si "no intervenir per un problema social limitat o provocar un problema social real de cara a les urnes" que afecti la totalitat dels ciutadans. En canvi, el Sindicat Unificat de Policia (SUP) es va manifestar ahir en sentit contrari. El secretari de comunicació, José María Benito, va dir que el sindicat confiava en "el sentit comú" i esperava que Interior no desallotgés per la força els acampats. "No s'ha de crear un problema on no n'hi ha i fer fora la gent per la força", va dir Benito, que també va destacar el caràcter pacífic de les concentracions.
No vull ni pensar, però tampoc em sorpren, que la Guàrdia Civil pretengui que tot això acabi com si fossim a Líbia o Egipte, carregant contra el poble, però esperem que els que mantenen les seves corretges ben agafades aguantin les embetzides d'aquests inconscient desitjosos de sang.
 
Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada