dimecres, 2 de març del 2011

Qatar també compra a Espanya

El govern de Qatar s'ha compromès aquest dilluns amb el cap de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a invertir 300 milions d'euros per capitalitzar les caixes d'estalvi de l'Estat espanyol, així com futures inversions en empreses del sector energètic i de les telecomunicacions.

El primer ministre qatarià, Hamad bin Jaber Al Thani, ha comparegut en el Palau de l'emir al costat de Zapatero per subratllar la confiança del seu país en les “importants” reformes posades en marxa a Espanya i en el futur de la seva economia. Per la seva part, Zapatero ha qualificat de “molt bona notícia” la decisió dels abundants fons sobirans qatarians d'invertir a Espanya. En aquest sentit, ha subratllat que els fons d'inversió de Qatar, país exportador de petroli i gas, són els més poderosos en aquests moments.

No s'ha precisat, però, les caixes d'estalvis que rebran els 300 milions d'euros ni tampoc ha desvetllat quines seran les empreses beneficiades per les futures inversions, però sí ha deixat clar que seran “poderoses” i que obtindran quantitats “molt importants”, el qual no fa més que preocupar-me. Com sempre, veurem, o probablement no, on acaben tots aquests diners. El primer ministre de Qatar tampoc ha volgut avançar detalls, però ha deixat entreveure que hi ha en marxa tres projectes a Espanya on invertir, i sobre els quals podria oferir detalls en els pròxims deu dies, a veure si és cert.

José Luis Rodríguez Zapatero ha començat aquest dilluns a Doha (Qatar) la seva visita de dos dies al golf Pèrsic en busca de calers. Oficialment, el principal objectiu del viatge a aquest país és aconseguir que el país augmenti el seu subministrament d'energia, que tampoc aniria malament. Tinguem en conta que Qatar, que acollirà el Mundial de futbol de 2022 i construirà dotze nous estadis, a més d'un nou aeroport, és en aquests moments el tercer país aprovisionador de gas (després d'Algèria i Nigèria), però la seva contribució en el cas del petroli és insignificant, segons fonts de l'executiu espanyol. Posteriorment, Zapatero volarà a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), un país que està apostant per les tecnologies en energies renovables, en busca de més finançament, per després visitar també Tunisia.

Després del Barça, venen a per més, però no oblidem en cap cas que, com en el cas del club blaugrana, aquesta gent se les gasta només en coses que funcionen i que els garantèixen rèdits important de les seves inversions, en cap cas pretenen ajudar a ningú ni col·laborar amb empreses o institucions en dificultats per pur altruisme. Si estem desesperats, com intueixo que així és, i és estrictament necessari, agafem els seus calers, però siguem conscients que aquest és un pas més cap a vendre la nostra ànima al diable.


Krusty

1 comentari: