divendres, 18 de març del 2011

Phenomena: Terminator + Scarface

Dijous passat dia 11 de febrer vaig tenir l'honor d'assistir al Cine Urgell de Barcelona a veure una doble sessió de dos espectaculars clàssics del cinema modern en el marc de la iniciativa Phenomena, en aquesta ocasió es tractava de Terminator i Scarface.
Què dir de la mítica Terminator, grandíssim origen d'una espectacular saga apocalíptica i sobretot de la meteòrica carrera del l'actual Governador republicà de Califòrnia. Dirigida per James Cameron i estrenada l'any 1984, un any després a Espanya, la pel·lícula va suposar un gran pas endavant en efectes especials, ideats per Stan Winston, i el començament del prolífic concepte cyborg. Puc dir que va ser un honor sentir el clàssic "I'll be back" en un cinema replet de més de 1.800 fans del cinema de Cameron.
Cameron va oferir inicialment a Arnold Swarzenegger el paper de protagonista, el del personatge humà Kyle Reese, però posteriorment es va adonar amb molt bon criteri que aquella musculosa bèstia austríaca encaixava més en el paper del Terminator assassí i despiadat, i certament aquesta elecció va ser gran part de l'èxit posterior de la pel·lícula.
Apart del gran Arnold, en la pel·lícula actuen Michael Biehn i Linda Hamilton, la qual apareix també a la segona part de la saga i més recentment a Un pueblo llamado Dante's Peak amb Pierce Brosnan. En Michael Biehn per la seva banda va aparèixer a Abyss, Aliens:El regreso i La roca, però recentment l'haureu vist a Planet Terror, de Robert Rodríguez.
Destaquen també actors amb petits papers com Lance Henriksen, que havia aparegut a Encuentros en la tercera fase i La maldición de Damien, i posteriorment va fer el famón paper de Bishop a Aliens 2 i 3, apart de protagonitzar la serie  de caire paranormal Mil·lennium. Tambe comentar que Bill Paxton fa un breu paper de punk i que el comissari és Paul Winfield, que us sonarà de cintes com Presunto Inocente, Maximo Riesgo o Mars Attacks.

Posteriorment vaig tenir el grandíssim honor de veure Scarface, estrenada l'any 1983 i dirigida per Brian De Palma. La pel·lícula, que inicialment va ser classificada com a X per el seu extremat contingut violent, està protagonitzada per un increible Al Pacino, que clava, una vegada més, un paper que sembla fet a la seva mida. En aquesta ocasió Pacino es posa en la pell d'un exiliat cubà, Antonio Montana, que arriba als Estats units disposat a aconseguir tot el que sempre ha volgut sense tenir que esperar ni treballar per aconseguir-ho, i és l'absoluta determinació cap a aquesta idea el que el porta a convertir-se en un dels traficants de droga més respectats de Miami.

Amb guió d'Oliver Stone, que va escriure a França mentre es recuperava de la seva addicció a la cocaína, la pel·lícula conta amb l'actuació de Michelle Pfeiffer i un bon paper de Mary Elizabeth Mastrantonio. Evidentment, tot el Cinema Urgell va esclatar a aplaudiments quan el gran Pacino va pronunciar la mítica frase "l'únic que tinc en aquest món és la meva paraula i les meves pilotes", en un més d'aquests moments màgics de la iniciativa Phenomena.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada