diumenge, 13 de març del 2011

Fiasco Awards 2011

L'aplicació Google Buzz ha guanyat el premi Fiasco Awards 2011 per l'absència d'un benefici clar, segons un comunicat d'aquesta iniciativa catalana, les accions configurades per defecte en l'aplicació posen en risc la privacitat de les dades. Així ho han decidit 2.817 votants dels 3.220 que han participat en la web habilitada per a la tercera edició d'aquests premis. Auqest any la cerimònia d'entrega de premis va ser presentada per el genial humorista Carles Flavià.

Los Fiasco Awards són una iniciativa d'un equip de persones vinculades al sector de les TIC i pretenen potenciar l'esperit crític davant dels fracassos, que es veuen com una etapa necessària d'aprenentatge per assolir l'èxit. En l'edició del 2010, el guanyador va ser l'iPad, de les més de 7.000 persones que varen votar a través de la web, 4.325 el van considerat el fiasco de l'any.

L'any 2009, el guanyador va ser el Windows Vista, i els nominats La ràdio digital, Google Lively, SAGA, Sistema d'Administració i Gestió Acadèmica, Projecte Pilot TDT GenCat - Maresme Digital,  Mobuzz.tv televisió per Internet, One Laptop per Child, l'ordinador de 100$, Second Life i Autonòmix, el programari lliure distribuït per les administracions.

Aquest any, els candidats eren Del.icio.us, Europeana, Google Buzz, Keteké, MySpace, la votació electrònica per al referèndum de la Diagonal i finalment els propis Fiasco Awards del 2010. Els  criteris generals de valoració de candidatures són:
  • Credibilitat del fiasco

  • Impacte en la societat

  • Facilitat per a extreure alguna conclusió útil, experiència o ensenyament

  • Originalitat del fiasco

  • Simplicitat del fiasco

  • Vigència i actualitat del fiasco


  • Esperarem amb paciència a veure amb quins fiascos ens sorprèn aquest any, que seran molts, de cara als Fiasco Awards de l'any que ve, als que us animo des d'aqui a participar, segur que serà interessant i sobretot molt divertit.

    Krusty

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada