dilluns, 1 de novembre del 2010

Tots amb Califòrnia per la Marihuana

Demà dia 2 de novembre es celebrarà a Califòrnia el referèndum per la legalització de la marihuana, l'anomenada Proposition 19, i avui s'ha reubt un gran impuls a la iniciativa quan el multimilionari americà Georges Soros, nº 35 al ranking de la revista Forbes dels més rics del món, ha fet una donació d'un milió de dòlars per la campanya a favor de l'aprovació en referèndum de la legalització.
Califòrnia ja és famosa per tenir màquines expenedores de marihuana pel carrer, òbviament només amb funcions medicinals i per a malalts als quals els ha estat receptada. Ja des de el juliol d'aquest any es va posar en marxa a Oakland un pla de cultiu, producció, empaquetatge i comercialització de la citada planta a gran escala. 
Evidentment aquesta revolució és deguda en gran part a motius econòmics, i és que la marihuana es produeix ja a petita escala per valor de 35.800 milions de dòlars a l'any als Estats Units, superant el valor dels cultius de blat i blat de moro junts, podent aportar amb la legalització més de 1.000 milions de dòlars a l'Estat de Califòrnia en concepte d'impostos.
Tot aquest procés és sorprenentment vist amb horror des de Washington, el propi Barak Obama ha expressat la seva ferma oposició a la Proposition 19 i les seves intencions de lluitar contra la mesura si és aprovada.

Jo per la meva part espero que s'aprovi i m'encantarà que sigui en mandat del gran Arnold com a governador, que demostra una vegada més que no és un home de partit ni d'ideals fixes sinó de solucions pràctiques. Suposo que és per això que és l'únic polític republicà casat amb una Kennedy, afí als ideals lliberals de Hollywood, amb consciència mediambiental i a més fumador de marihuana. 
Això sí que és un polític divertit i de còmic, no el nostre Monti.

Krusty

2 comentaris:

  1. Normalment les coses prohibides tenen sempre un gran encant. Si es legalitza una "planteta" que per ara té la estúpida accepatació de ser legal per al consum propi a casa teva i no als espais públics, segurament el resultat no serà una població abocada al consum en excés, com possiblement creune alguns polítics. Si no que a part d'estar regulada la seva venda, treient així del carrer el tràfic i tot el que aquests implica, i aportant a les arques de l'estat una, més que segurament, gran cantitat de fons d'ingresos amb tots els impostots aplicables, es controlaria encara més el seu consum al realitzar-se en llocs autoritzats. Si la por dels polítics és el fàcil accés a un droga toba per part de joves, i no tant joves, el que han de fer és mirar iniciaties com la del presi Arnold i paissos com Holanda, on la gent no està tirada al carrer drogada. Que no tinguin por de legalitzar algo tant usual en la nostre societat com és la Marihuana. Segurament és molt pitjor l'alcohol i és totalment legal. El que huarien de pensar els polítics és , com sempre, en una bona educació per saber fer un bon "ús" del que és legal.

    ResponElimina