divendres, 19 de novembre del 2010

Resultats enquesta "Qui és culpable de la crisi?"

Ja han passat dues setmanes, i tenim ja els resultats definitius de la segona enquesta del bloc. En aquesta ocasió la pregunta era Qui és culpable de la crisi?
Resultats:
-Els polítics: 7 vots (24%)
-Els bancs: 11 vots (37%)
-El poble: 11 vots (37%)
Vots totals: 29.

Dels resultats podem extreure primerament que tots en tenen culpa, cosa que és evident, pero sobretot els bancs i el poble, podríem dir que uns per deixar tant més del que ténen, per llei només han de tenir a la caixa un 7% dels diners que han deixat, i els altres per gastar més del que havien d'haver gastat. És que tot un sistema basat un la usura i en deixar diners que no tens esta inevitablement avocat al desastre, és una ficció que només es manté mentre creix, però que inevitablement es col·lapsa quan més de 7 de cada 10 persones volen treure més diners del banc dels que hi posen, que no oblidem que són diners seus que ells han posat al banc, per tant hi tindrien tot el dret en realitat. I quan la bola es fa massa grossa, un dia peta i entrem en crisi.
Podria citar l'exemple de Caixa Castilla la Mancha, amb un forat descomunal que l'Estat va haver de tapar amb el 90% del que recaptaran aquest any gràcies a les mesures recents, entre les quals destaca la reducció del 5% dels sous dels funcionaris, si els funcionaris sabéssin que tots aquests diners que els hi treuran son el que ja varen gastar salvant aquesta important caixa privada, es revoltaríen contra un sistema que no funciona. Els botiguers i els hipotecats ho estan perdent tot perque els bancs no perdonen ni un euro, però quan són aquests els que s'enfonsen, per mala gestió o expansió excessiva, som el poble els que hem de pagar aquests calers, que ara són a les butxaques de directius i gestors, alhora responsables del pròpi forat a la caixa.
Jo personalment crec, com haureu vist, que els bancs són més culpables de la crisi que el poble, per que sempre hem gastat tot el que podiem i més, considero que és més responsable el que ens deixa sense saber si li podrem tornar, i sobretot per que així com nosaltes simlpement anavem fent, ells ja sabíen que tot això passaria, encara que entenc que és una visió subjectiva i respecto altres opinions.
En quant als polítics, als que també heu considerat responsables alguns, crec que no són més que marionetes en un joc dominat pels diners, algú que gestiona diners que no son els seus i que arriba sempre al poder carregat de deutes, en forma de promeses, compromisos, influències i favors per tornar, mai podrà fer una bona feina en el càrrec, és el sistema.

Finalment, com no, acabo agraïnt sincerament una vegada més la gran participació i animant-vos a continuar opinant en forma de vot en la següent enquesta, que com sempre es mantindrà durant dues setmanes per que tots tingue l'oportunitat de dir-hi la vostra.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada