divendres, 5 de novembre del 2010

Resultats enquesta "Anireu a votar el 28-N?"

Ja han passat dues setmanes, i tenim ja els resultats definitius de la primera enquesta del bloc. En aquesta ocasió la pregunta era Anireu a votar el 28-N?
Resultats:
-Sí, un apartit: 15 vots (78%)
-Sí, vot en blanc: 1 vot (5%)
-No, no puc: 2 vots (10%)
-No, no vull: 1 (5%)
Vots totals: 19.

Dels resultats podem extreure que la majoria de vosalters anireu a votar i ho fareu per un dels 38 partits polítics que es presenten, lo qual és sempre positiu en una democràcia. Un vot en blanc de 19 vots era d'esperar, fins aqui normal, dos de vosaltes no podeu, també normal sent cap de setmana, i finalment un vot ha estat per la opció "no, no vull", cosa que em sorprèn, no tant per que algú no vulgui, que ho entenc, sino per la sinceritat i valentia de votar "no vull" quan el més fàcil era votar no puc i així dissimular la falta absoluta de responsabilitat que això representa.
En quant al vot en blanc, us puc dir que la meva opinió en això és molt clara, em sembla totalment absurd. Entenc que s'ha de respectar per que és una opció que progressivament va tenint cada vegada més adeptes, desenganyats per la política actual i per un sistema que ja ha demostrat repetidament que no funciona. Però en el sistema actual, que és el que tenim per ara, el vot en blanc no fa més que afavorir els partits majoritaris, i és per això que aquests mai s'el pendran com el que és, una advertència de que alguna cosa no agrada de tot aquest sistema caduact. I sobetot, mai serà motiu de cap canvi en el seu funcionament, i per això no entenc com es pot votar en blanc sabent que normalment són justament els partits que més s'allunyen generalment de la voluntat de qui vota en blanc, els majoritaris, els que en surten beneficiats i que és per això que aquests partits, que també són els que podrien canviar el sistema, no ho faran per molt que la gent voti en blanc de forma massiva.
Espero que el 28-N aconseguim tots aproparnos una mica més al Parlament que ens agradaria tenir, tot i sabent que les voluntats d'uns sempre seran opsades a les dels altres. Això sí, personalment, en aquestes eleccions m'alegro de la divisió i fraccionament del vot de la dreta espanyolista, que sempre ha gaudit de l'aventatge injust d'estar més unida que l'esquerra a l'hora d'aglutinar vots per sumar després escons al Palament.
Em sento obligat a continuació a recordar-vos a tots els que arribat el dia 28 no exerciu al final el vostre dret a vot que això no us eximeix del pagament d'impostos, que seran gastats a voluntat del Parlament de Catalunya, i en realitat això és el que fem quan votem, intentar influir individualment en la direcció en que es gastaran els vostres calers, que al final és l'únic en que es basa tot aquest circ grotesc que és la política.

Finalment, felicitar efusivament a tots els que han votat i agraïr profundament la participació, encoratjant-vos a votar també en l'enquesta de les dues pròximes setmanes.

Krusty

2 comentaris:

  1. Nomès dir que cadascú segueixi amb les seves conviccions polítiques o apolítiques, i que exerciu , com molt b diu el Bloggero, el vostre dret a votar, pk recordem que encara és un dret i no un deure, així que el que no vulgui votar, dir-li que perfecte! que potser per a ell i per a molts com ell és una manera de dir PROU d'akests polítics. O potser simplement pk no hi creu tant com per anar a votar, i prefereix fer les preparacions del Barça - Madrid, que com tothom té clar (finis hi tot els polítics) per desgràcia o no, mou més gent que la política.
    I pel que vota en blanc, repetir les paraules del Jefe, cert que és un vot per la basura, peró si tots els que estiguessin en contra dels polítics actuals fessin aixó, potser s'ho pensarien i no acabarien el dia com cada any, dient: HEM GUANYAT NOSALTRES! com diuen tots. Com aixó no passarà, mostra la teva opinió de la manera que vulguis, votant en blanc, no votant, o votant a un partit antitaurí. Tot és el mateix, tot dona més ales al circ de la política actual. Que trist és aquest i qualsevol gobern actual.
    (un que està molt decepcionat dels polítics "cirquenses" que tenim)

    ResponElimina
  2. Tens raó en que votar és un deure i no una obligació, en paisos com Venezuela votar és obligatori, i això treu sentit a lo que és la democràcia.
    No perdis la fe Despistat, agún dia tot això canviarà!

    ResponElimina