dissabte, 20 de novembre del 2010

Racòmetre de campanya

M'ha sorprès molt veure que al Racòmetre de RAC1, en la seva enquesta publicada aquest dilluns sobre respostes de poc abans de començar la campanya, es destaca que dos de cada tres enquestats opinen que hauria de governar qui guanya les eleccions.
Si bé s'ha de reconèixer que la pregunta és pot considerar capciosa, s'ha de dir que la resposta apunta directament al tripartit alhora reclama l'arribada del sempre pentinat rei Artur, denotant en els dos casos que el rebuig al tripartit va més enllà dels votants de CiU. Una bona notícia és que Joan Laporta tindria cadira assegurada al Parlament ja que a Solidaritat Catalana se li preveuen de 2 a 4 escons, dos de ferms a Tarragona i Girona i dos més al aire a Barcelona, no puc esperar a tenir una veu permanent i clara a favor de la independència del país al Parlament. Sobretot si també finalment Reagrupament aconseguís aquest escó que encara no és segur per al Sr.Carretero, ja consideraria aquestes eleccions un èxit rotund.
Considero molt reveladora la dada de que el 64% dels votants d'Iniciativa no repetiria la cartera d'interior per al partit en cas de tornar a governar, lo qual implica lleugerament que contemplen l'opció d'un nou tripartit o potser pacte amb noves forces i sobretot que la gestió de Joan Saura al cap de la Conselleria d'Interior no ha estat ben rebuda pels seus votants.

M'ha encantat saber que el 51% dels votants d'ERC creu que el gran Josep Lluís Crod-Rovira hauria d'estar fent campanya, personalment, és un bon català d'Esquerra al que sí que votaria com a President de la Generalitat, però ara es veu que el seu perfil no està "de moda", llàstima. També m'ha semblat molt revelador que el 73% del votants del PP prefereixin la candidata catalana Alicia Sanchez Camacho abans que Mariano Rajoy, i el 48% dels votants del PSC preferexin José Montilla abans que el president ZP. Contant que els seus votants semblen preferir la versió catalana dels dos partits espanyols, si aquests partits fossin pròpiament catalans í no pas "sucursals" de partits espanyols, tindríem molt més poder a les decisions del congrés del diputats de Madrid en benefici de les nostres terres. Em fa recuperar la fe en la gent de Catalunya, mentre tot i estant enfrontats preferim els de casa,  hi haurà esperança per l'independència.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada