dilluns, 1 de novembre del 2010

Perill a les xarxes socials? Segur que sí

Recentment he llegit que a Espanya un 5,3 % dels joves té contacte amb persones desconegudes a través de les xarxes socials, i un 8,1 % afirma haver quedat amb desconeguts a través d'aquestes.
Osti, a priori em sembla esgarrifós, però son dades d'Espanya, si mirem més a prop, els mossos d'esquadra varen  enquestar a 6.000 menors d'entre 8 i 16 anys, i el 44% varen admetre que xatejaven amb desconeguts! Buf!
Però és que clar, aquests menors passen al ordenador una mitjana de dues hores al dia, de les quals el 70% és a xarxes socials (Tuenti i Facebook principalment), el 9% a buscadors (Google normalment) i el 13% restant a vídeos (Youtube bàsicament).
Com us he dit, tot això a priori m'esgarrifa, el que passa, es que si un s'ho pensa, aquest és el sentit i funció principal de les xarxes socials, vull dir que no podem esperar que durant una hora i mitja al dia els joves naveguin per xarxes socials sense conèixer gent nova, ja que aquest és el sentit de les citades xarxes i estan creades enfocant justament aquest objectiu. Ara, això sí, s'ha de tenir molt de compte amb els infinits perills que circulen per les mateixes, igual que els perills que hi ha pel carrer, a l'escola o institut, o fins hi tot a la pròpia casa. 
Resumint, les xarxes socials no son més que un grup de gent navegant, i com a tal, s'ha de ser conscient que hi ha de tot, només que sigui equivalent a la societat, evidentment hi haurà maldat, com n'hi pot haver a cada cantonada, el que no podem pretendre és tenir xarxes socials segures a internet, ja que no tenim tampoc seguretat als carrers. 

Hem de ser conscients que deixar que els nostres fills naveguin per les xarxes socials sense control pot ser igual de perillós o instructiu que deixar-los anar sols pel carrer, perillós però necessari per a un desenvolupament normal. Simplement, com s'ha fet tota la vida, hem d'haver-los dotat prèviament d'eèines, criteri i recursos per afrontar el que es puguin trobar, tant a les xarxes, com al carrer i a la vida en general.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada