dimecres, 3 de novembre del 2010

Maternitat infantil mal educada

Ahir va publicar La Vanguardia que al Hospital de Jerez, Cádiz, ha donat a llum una nena de 10 anys, però això no és el més fort, el més fort es que ja li han donat l'alta i ha retornat amb la seva família. Segons la cap de la  Consejería para la Igualdad y Bienestar Social de la Junta de Andalucía, Micaela Navarro, si no hay ninguna situación anómala "permanecerán en el entorno familiar". "Lo importante es que tanto la madre como el bebé estén perfectamente atendidos. Sí es así, se pueden quedar sin problemas en el entorno familiar."
Primer, em sembla molt fort que una nena de 10 anys doni a llum, i al consultar el tema, ja a finals del mes passat va donar a llum una nena de 11 anys a l'Hospital del Bierzo, León. Sembla impossible, però és que resulta que ja al febrer d'aquest any, a Changchun, Xina, va ser mare una nena de 9 anys, i el cas documentat més exagerat data oficialment del 1939 quan donà a llum una nena peruana de 5 anys. Sense entrar en les desagradables implicacions derivades de tot aquest tema, aquest casos extrems però no atenuen el fet que ens ocupa avui, ja que Espanya s'autoconsidera per norma més avançada i social que la Xina rural o el Perú del anys 30, però potser resulta que no és tant així.
Segon, no em puc creure que des de la conselleria andalusa el limitin a enviar la menor i el fill a casa per que la família se n'ocupi, com si no n'hagués quedat més que clarament demostrada l'absoluta irresponsabilitat i falta de capacitat d'educar. Es renten les mans deixant el problema a aquesta família de criar la criatura en qüestió quan els fets remarquen de per sí la inoportunitat de fer-ho i la impossibilitat de la família en qüestió de fer-ho amb èxit.

I jo em pregunto, què collons està passant a Espanya? Aquest tipus de gent és la mateixa que mira Intereconomia, és fan de la 'fiesta nacional de los toros', viu a costa de l'Estat, vota sense criteri i es caga en els garrepes dels catalans mentre es fuma els nostres calers? Fins aquí home! Em nego a que des de Madrid es donin ajudes a famílies com aquesta amb els meus impostos simplement per que és més fàcil que no pas gastar-los en implicar-se, embrutar-se les mans i així solucionar el problema encara que s'hagin d'aplicar mesures inpopulars. És a dir, treure mares com aquesta d'entorns familiar inoperants, educar aquesta gent en la responsabilitat, ensenyar-los que tots tenim deures apart de drets, penalitzar la falta de cumpliment d'aquests deures i potser així evitar que aquest cicle d'incultura subvencionada per l'Estat continui perpetuant-se infinitament.

Krusty

2 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb les teves paraules.
    Com és possible que en el país que vivim, que en teoria no és tercermundista, es pugui permetre un fet com aquest?? L'estat.. la sanitat, de veritat no poden fer rés per impedir que una NENA de 10 anys tingui un fill?? Pe´ro amb tot el risc que aixó pot implicar, poer l'edat de la mare, per el fet de que la nena l'haurà de ser atessa per algú que no serà la seva mare, o fins hi tot per l'educació de la menor de 10 anys, la qual pot deixar l'escolarització per aquest fet!! Potser que aixó es permeti?
    Seguramwnt el problema ja provè com tu dius, dels pares de la menor. Com han pogut permetre que es quedi embaraçada, i el que és igual de greu.. que segueixi amb l'embaràç fins al final. Aquesta gent és a la que el gobern li dona la custòdia de la nena? no sé... fets com aquests fent pensar que com potser possible que en els temps en que vivim encara hi ha pobles o mentalitats que permetin aquests fets.
    Com sempre... Spain is diferent.

    ResponElimina
  2. Gràcies a Deu que Catalonia is not Spain!

    ResponElimina