divendres, 19 de novembre de 2010

L'análisi de José Montilla del PSC de cara al 28-N

El candidat del PSC per les eleccions al Parlament de Catalunya del 28-N, i actual President de la Generalitat, José Montilla, ha estat analitzat pels experts de La Vanguardia amb les conclusions que us exposo a continuació.
Nascut a Iznájar, Córdoba, Espanya, el 1955, va venir a Catalunya amb 16 anys instal·lant-se a Sant Joan Despí. Ha cursat Economia i Dret per la Universitat de Barcelona sense acabar cap de les dues carreres i és membre del PSC-PSOE des de el 1978.
En quant a punts forts, se li valora que ha fet un gran esforç per millorar el seu català i la seva expressió en general, apunten que "ha mejorado mucho en los años en que ha sido President", tot i que puntualitzant per la seva fama i pel fet d'estar a la presidència "tiene la necesidad de demostrar que habla bien el catalán, y esto acaba siendo un handicap". També com a coses positives remarquen que "su imagen es discreta, al igual que su manera de hablar, nunca es estridente"
Com a punts negatius, es destaca que "le resulta muy difícil improvisar, tiene que tener los discursos preparados, aunque no diría que sea por una dificultad con el idioma, sino más bien por su manera de ser, y tiene que tener en cuenta que en un político está mal visto"
Com a conclusió n'extreuen que "le continúa faltando dinamismo y jovialidad, lo que se podría matizar con corbatas de colores más intensos, pero no oscuros, y con un corte de pelo más arrapado a la cabeza para que se le vea menos redonda y gane en seguridad".
Personalment m'ha fet gràcia el comentari sobre el pentinat, ja que jo mateix m'he adonat que quan més llarga porta el cabell, el que té, més gran sembla, l'hauria de portar més curt. Apart d'això, no cal dir que com a català orgullós espero que la presidència torni a ser per un catalanista, no per un espanyol i català. Sabem que molta gent se sent tant espanyola com catalana, molts altres se senten més espanyols que res, i s'ha d'acceptar per que és el que hi ha, però alguna cosa varem fer molt malament quan varem acabar acceptant que un d'aquests arribés a President de la Generalitat de Catalunya. Només puc dir que bon vent i barca nova Monti.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada