dimecres, 24 de novembre del 2010

L'análisi d'Artur Mas de CiU de cara al 28-N

El candidat de CiU per les eleccions al Parlament de Catalunya del 28-N Artur Mas ha estat analitzat pels experts de La Vanguardia amb les conclusions que us exposo a continuació.
Nascut a Barcelona el 1956, es va llicenciar en Econòmiques i Empresarials, va estar al Ajuntament del 87 al 95 i des d'aleshores és diputat del Parlament. Va estar a la Generalitat del 1995 al 2003 sota la presidència de Jordi Pujol i va succeir a aquest com a President de Convergència i Unió al 2001.
En quant a punts forts, se li valora que ha guanyat en naturalitat i segureta, afirmen que "ha ganado carisma, incluso en su discurso y en cómo explica sus ideas". Com a punts negatius, es destaca que "su manera de vestir es algo altiva", i que així com domini el català i les seves expresions, "aún conserva ciertos tics pujolistas muy comunes entre los líderes convergentes, como "miri", "escolti"… con la voluntad de transmitir confianza".
Com a conclusió n'extreuen que sovint "su postura corporal y sus trajes son rectos, a lo que hay que añadir que de manera bastante frecuente su mirada se sitúa por encima de la de su interlocutor", cosa que hauria d'evitar.

Personalment, m'agradaria que aquest home no fos tant de dretes, ja que al menys és un futur president catalanista. També s'ha de dir que el catalanisme de CiU sempre ha estat més de senyeres, himnes, eslògans i banderetes que no pas de fets, és per això que ara parlen de tot menys d'independència, per que ni la  volen ni la pretenen. Estan fets per moure's en aquest món gris, d'influències, de corbates, d'estira i arronsa i de pactes obscurs. Suposo que és el que toca ara, pero que no s'equivoquin, és més fàcil estar a l'oposició i deixar que el tripartit et faci la campanya que no pas haver de demostrar que les coses es poden fer millor. I no només millor que el tripartit, sinó sobretot millor que l'antiga CiU que tots hem viscut i que veiem més representada pel famós 3% que no pas per aconseguit autodeterminació per Catalunya.

Krusty

2 comentaris:

  1. el meu somni és que arribi un govern, d'esquerres o dretes, que ens porti cap a la independència.. des d'ahí cadascú pot agafar el seu camí dins una catalunya independent.. ara mateix la lluita no ha de ser respecte de dretes o esquerres.. només d'independència o no... la crisi, l'estatut, els toros, tot això ens prepara per donar l'últim cop i dir, adéu espanya!! ara, crec q potser el sr. mas no és d'aquesta tendència oi?

    X.

    ResponElimina
  2. Estic d'acord, necessitem la llibertat.
    Efectivament el Sr. Mas no és d'aquesta tendència, però pot fer bona caixa durant quatre anys per que quan els independentistes guanyem les eleccions tinguem calerons per lluitar pel nostre somni!

    ResponElimina