dilluns, 15 de novembre del 2010

L'análisi d'Albert Rivera de Ciutadans de cara al 28-N

El candidat de Ciutadans per les eleccions al Parlament de Catalunya del 28-N Albert Rivera ha estat analitzat pels experts de La Vanguardia amb les conclusions que us exposo avui.
Albert Rivera, nascut a Barcelona en 1979, es va llicenciar en dret i té un Master de ESADE especialitzant-se en dret constitucional, va treballar a La Caixa fins que va demanar excedència per presentarse a les eleccions del 2006 per Ciutadans.
En quant a punts forts, es valora la seva presència seriosa a pesar de l'edat, la facilitat de paraula i la convicció que transmet en les seves explicacions, tot i que això últim portat al extrem el fa semblar dogmàtic i radical. No té problemes al expressar-se amb la premsa i fa gala de la seva capacitat d'improvisació sempre que en té ocasió. En quant a l'expressió corporal, consideren que manté un bon posat, sempre seriós, però amb tocs d'agressivitat que van més enllà del que estem acostumats en un polític.
En quant a punts febles, es considera que parla massa depressa, com si li faltés temps per dir tot el que vol dir notant la pressió de ser un partit minoritari, i que els seu discurs és sovint repetitiu i monotemàtic. Se li aconsella somriure més donant un toc de sentit de l'humor al seu personatge. Com a conclusió el qualifiquen de "radical, monótono pero creible".
Personalment, estic bastant d'acord en tot l'anàlisi, sobretot en el punt referit al seu discurs, que és massa sovint repetitiu i recurrent sobre els mateixos punts, als quals aporta poques solucions i en canvi s'estanca en enumerar i explicar una vegada i una altra. Les seves argumentacions perden força al semblar sempre les mateixes frases fetes, i sovint, estic d'acord, es mostra excessivament agressiu, demostrant, per mi, que té més interès en destruir que en crear. També crec que la mateixa fermesa i facilitat de paraula que li he vist demostrar en diversos debats, combinats amb el seu aspecte i joventut, provocaran efectivament en molta gent la sensació de ser un radical, cosa que per mi ja va bé, per que encara que ell no ho fos, considero que els ideals del seu partit sí que ho son.

Krusty

4 comentaris:

  1. És un crack, una persona de 31 anys que ha conseguit tot això s' ha de tenir en compte. A nosaltres ens faria falta un icone semblant però per l' altre banda, independentista i d' esquerres.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord, no ha de haver estat fàcil arribar on és a l'edat que té, és evident que se li ha de donar aquest mèrit. Jo personalment, com he dit en diverses ocasions, m'alegro molt que el PP tingui algú amb qui repartir-se els vots espanyolistes a Catalunya després de tants anys, i encara que sigui dreta, al menys no depèn del PP, que ja és molt.

    ResponElimina
  3. Personalment crec que si una cosa té aquest Rivera, és la seriositat. Almenys és el que desprèn. És dels pocs polítics que no sempre que surt per la tele, etc, parla més de cara a la galeria, en el sentit de que no entra a formar part de l'espectacle de circ de la política que ens té acostumats altres polítics com el Rajoy, ZP, o sobretot la nefasta política anomenada Espe.
    Un altre punt bo en els seu perfil polític són els estudis que te. alemnys ha estudiat a ESADE i Dret Constitucional, que crec qu eper política va millor que anestessista o metge, com algún que altre polític que hi ha per les Espanyes. En algún devat televisiu va sortir algú dient, la política no pot anar gaire be si el que goberna és un metge. Crec que te molta raó.
    Tot i que aixó trobo que és un punt a favor seu, ja que en política per mi premia la seriositat i no el show, no el votarem, ja que si si.. és una mica radical en el que ell pensa.

    ResponElimina
  4. Certament, jo tampoc el votaré, pero haig de dir que em va encantar al debat d'Intereconomia, canal que no acostumo a mirar, quan va denunciar que no podem exigir a metges i policies el Nivell C de català quan és evident per tohom que ni el pròpi President de la Generalitat el té. Molt bona.

    ResponElimina