dilluns, 29 de novembre del 2010

Ha mort Leslie Nielsen

Ahir va morir el mitiquíssim actor Leslie Nielsen, i em poso dret, present en diverses de les pel·lícules més divertides dels últims temps, a Fort Lauderdale, Miami, a l'edat de 84 anys, a causa de complicacions derivades d'una pulmonia.
Nascut a Canadà, son pare era de Dinamarca i sa mare de Gal·les, va casar-se en quatre ocasions i va tenir dues filles. Va començar fent papers dramàtics en pel·lícules tant conegudes com Planeta Prohibido (Forbidden Planet, 1956) o La aventura del Poseidón (The Poseidon Adventure, 1972), però la seva explosió còmica va ser a Aterriza como puedas (Airplane!, 1980), parodia de les típiques produccions de catàstrofes de l'època. Seguidament va tenir un paper a la primera Creepshow (1982), dirigida pel rei dels zombies George A.Romero, on apareix a la tercera història, La marea, abans de triomfar a nivell mundial amb Agarralo como puedas (The Naked Gun, 1988), comèdia on interpreta el seu paper més famós, el del Tinent Frank Drebin, que va tenir dues seqüel·les de gran repercussió. Ja no va apartar-se de la comèdia, perdent "caché" progressivament, fins arribar a ser l'estrella internacional del film espanyol de paròdia Spanish Movie (2009), ocasió en que va visitar Espanya per a la promoció.

Des d'aquí un sincer homenatge a un dels actors que personalment més m'han fet riure i que considero un mite de la comèdia de l'absurd, renascut afortunadament per al cinema ja de gran gràcies al seu estel·lar paper inoblidable a Aterriza como puedas, on, a pesar d'estar seriós tota la pel·lícula, fa un dels personatge més graciosos que personalment he contemplat i que l'immortalitzen amb tota justícia per la història del cinema.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada