dissabte, 6 de novembre del 2010

Futbol 7 o Futbol sala?

Recentment he començat a jugar a futbol 7 en gespa artificial amb l'equip de futbol sala de tota la vida i tinc que dir que certament és diferent pero té gràcia.
El primer problema va ser augmentar el nombre de jugadors, per la qual cosa varem fusionar-nos amb un altre equip de col·legues, que també tenia històricament problemes d'assistència als partits de futbol sala, per formar junts un nou equip de futbol 7. El segon problema va ser d'equipament, les botes, que han de ser especials, en diuen que 'multi-tacs', al Decathlon, 40 euros i problema resolt. Això sí, el tema samarreta és sempre més polèmic. Després d'infinites votacions i llargues discussions grupals via e-mail varem aconseguir decidir-nos, bàsicament per que no hi havia massa estoc i el temps se'ns tirava a sobre. Un cop resolt això, un hagués dit que ja tot aniria com la seda, però el cert és que venint del futbol sala, personalment el camp de futbol 7 em sembla ara per ara immensament enorme i se'm fa difícil situar-m'hi tàcticament.
Per defensar, les porteries són gegants i la quantitat de gent jugant alhora totalment estressant. Això sí, també hi ha avantatges, el terra de gespa és molt més agraït alhora de caure, sobretot si és de la "antiabrasiva", i per atacar hi ha més espais i per tant més temps per pensar, i, un cop més, les portaries són gegants! Per ara puc dir que entrar al camp és per mi un caos tàctic, un estres mental i un drama físic, però com a tot, us s'acostuma, i puc dir que progressivament vaig notant millores.

Així que crec que la conclusió a treure és que si un té un mínim nivell de forma física, que no és el cas, un lleuger domini a l'hora de tocar la pilota, que no és lo meu, i un clar sentit tàctic de com ha de jugar, que jo ni idea, el futbol 7 pot ser tant o més divertit que el futbol sala. Això sí, no us aconsello fer el canvi als porters, ja que si al futbol sala n'hi ha prou amb bons reflexes i certa col·locació, en el futbol 7 es tracta majoritàriament de recollir la pilota del fons de la xarxa, ja que altra cosa, amb les mides que tenen les porteries, se'm fa per ara difícil d'imaginar.

Krusty

1 comentari:

  1. Tal com dius... no perdis la fè, aixó algún dia canviarà.... o et passaràs a un altre esport, que amb la edat aixó ja passa. =)

    ResponElimina