divendres, 5 de novembre del 2010

Els sants papers confidencials trepitjats

M'ha fet molta gràcia sentir avui que s'han trobat documents referents a la seguretat de la visita del Papa a Barcelona pel carrer. Un ciutadà els va trobat per terra a la Via Augusta dimarts a la nit, amb el segell del Ministeri d'Interior i petjades de trepitjades, i els ha entregat a RAC1. 
Evidentment al programa del matí El Món a RAC1 ha estat el tema estella, fins hi tot la Consellera Tura s'ha personat a la presó de 4 Camins, des d'on feia avui el programa en Jordi Basté, per comentar la brutal relliscada. Segons la consellera, en la reunió corresponent on es va distribuir aquesta documentació, que va tenir lloc el 7 d'octubre a Barcelona, hi havia diversa gent en representació de les múltiples forces i organitzacions implicades en la seguretat de la visita papal, i això feia impossible saber per ara quina persona era la que havia extraviat aquesta documentació confidencial. Els documents en qüestió són 11 pàgines que contenen coses com el recorregut previst del papa i la localització de les càmeres de seguretat, pero sobretot una llista amb 21 noms, números de telèfon personal i direcció de correu electrònica d'alts càrrecs de cossos de seguretat. Pocs minuts després de que RAC1 anunciés la notícia, els Mossos d'Esquadra
s'han presentat a la central de l'emissora a fer-se càrrec dels originals. Posteriorment la Policia Nacional ha admès la pèrdua de la citada documentació per d'un dels seus alts oficials, i automàticament ha sortit el Rubalcaba a restar importància a la flagrant negligència.

En tota aquesta història hi ha varies coses que em semblen espectaculars, primer, evidentment, és bestial la poca serietat i la imatge de camperols aficionats que donen les forces de seguretat, concretament la Policia Nacional, sobretot que consti que no són els nostres Mossos! Per altra banda no me'n puc estar de comentar sobre la persona que troba els documents i en contres d'entergar-los a la primera comissaria, els porta a l'emissora de ràdio RAC1. Estic d'acord en que és bo que una errada de seguretat tant important se sàpiga públicament i que se'n derivin les responsabilitats corresponents, però això no canvia el fet, em segueix sorprenent molt la reacció del ciutadà anònim en qüestió, des d'aqui felicitats, amb dos collons. Sigui com sigui, podem dir que Barcelona aprofita l'oportunitat de la visita del Papa per demostrar un cop més la seva poca professionalitat.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada