dimarts, 9 de novembre del 2010

The Crazies + Hush - XXIX 12 HORES DE CINE DE TERROR 2010

Com ja vaig dir, aquest cap de setmana vaig assistir a les XXIX 12 HORES DE CINE DE TERROR 2010 de Molins de Rei, i avui us vull comentar les dues primeres pel·lícules que varen projectar.
La primera, The Crazies, és un "remake" del film del mateix títol dirigit pel mític "creador" dels zombies, George A. Romero, el 1973. La pel·lícula es centra en un poblet dels Estats Units que resulta afectat per un virus que converteix la gent en assassins psicòpates. En aquesta nova versió, dirigida per Breck Eisner, destaca la presència dels dos protagonistes, Timothy Olyphant (Deadwood) i l'australiana Radha Mitchell (Rogue), que fan una força digne interpretació, i sobretot remarcar la denúncia permanent que fa la pel·lícula dels mètodes militaristes que probablement aplicaria el govern americà davant d'una situació similar. Personalment la qualificaria de pel·lícula d'ensurts apocalíptica totalment prescindible però alhora entretinguda.
La segona pel·lícula va ser Hush, film anglès que és l'opera prima del director i guionista Mark Tondarai, que segueix els patrons d'una típica "road movie" trepidant amb creixent intriga i angoixa. Anoteu el nom d'aquest director ja que actualment dirigeix la seva segona pel·lícula, també de terror, House at the end of the street, amb Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas) de protagonista. Hush es pot definir, pel meu gust, com una bona "road movie" d'estil clàssic, simplement.
Podríem dir per concloure que les dues pel·lícules valen la pena, encara que abans de veure The Crazies sempre tindrà més gràcia haver vist l'original, i igualment, abans de veure Hush jo us aconsellaria mirar, tot i no ser un cas estricte de "remake", El diablo sobre ruedas, de les primeres "road movies" que es varen fer, i dirigida per l'oscaritzat Steven Spielberg el 1971, aquesta sí, una pel·lícula excel·lent.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada