dimarts, 2 de novembre de 2010

Avui és el dia, California per la marihuana

Senyors i senyores, avui és el dia. La cosa ja no es pot posar massa més interessant que això, avui es vota la legalització de la marihuana a l'Estat de Califòrnia pels majors de 21 anys.
En les darreres enquestes, d'aquest mateix cap de setmana, els electors de l'estat  californià estan a favor de la legalització en un 42% i en contra en un 49%, així que en principi la cosa no pinta massa bé pels fumadors de porros, comerciants de la citada planta o defensors de la llibertat californians. Tot i així, no es pot descartar la sorpresa, ja que de les 10.000 tones l'any que se'n cultiva als Estats Units, el 40% és a Califòrnia, i això són molts calers, i allà la pela mana. També gràcies als defensors de l'anomenada Proposta 19 més voluntariosos i apassionats, com l'actor de comèdia Zach Galifianakis que aquest divendres mateix es va fumar un porro de marihuana en directe per la televisió HBO, evidentment un fet sense precedents, en una clara i escandalosa mostra de suport públic a la iniciativa.
L'actor en qüestió ha sortit en múltiples comèdies, Las seductoras, Algo passa en Las Vegas, Up in the air i més recentment a Salidos de cuentas amb el crack Robert Downey Jr., però suposo que tots el recordareu pel seu peculiar personatge a la pel·lícula Resacón en Las Vegas.
Però això no va ser tot, a més, l'actor Zach Galifianakis va rematar la jugada oferint de passarli el porro a l'entrevistadora, reconeguda conservadora, que òbviament es va limitar a ensumar-lo i confirmar que era de marihuana.


Demà sabrem el resultat de la votació, però passi el que passi, s'han donat passos endavant que no tenen volta enrere, gràcies als collons d'en Zach, al pragmàtic Arnold (alias Terminator) i als cobdiciosos de sempre, que ara s'han adonat que la marihuana ja és el cultiu més rentable dels Estats Units, espero que des d'Europa algún dia puguem contemplar el somni americà immers en una espessa boirina de fum i rialles amb música reggae de fons, garantint un món millor per a tots, o com a mínim més alegre i sobretot més pacífic.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada