diumenge, 7 de novembre del 2010

Apunteu aquest nom: Hu Jintao

Finalment ha passat l'inevitable, el president de la Xina, Hu Jintao, ha desbancat al president dels Estats Units com a persona més poderosa del món segons la prestigiosa revista Forbes.
En la llista dels més poderosos, publicada avui, el president xinès de 67 anys i líder d'una cinquena part de la població mundial va seguit òbviament de Barak Obama, i completa el podi el rei saudita Abdullah, de 86 anys, que reina un territori amb grans reserves de petroli i dos dels llocs més sagrats de l'islam. 
En un quart lloc sorprenent sospitós hi trobem l'implacable Vladímir Putin, que és primer ministre de Rússia i en canvi el seu president, Dmitri Medvédev, no apareix fins a la posició dotze, cosa que diu molt de qui porta els pantalons a l'antiga URSS. I en cinquena posició ni més ni menys que la visita estrella del mes a Barcelona, el papa Ratzinger, Benedicto XVI. Suposo que això dona sentit a les grans mesures de seguretat en que esta immersa la ciutat apart de deixar en mal lloc la sempre oblidada austeritat que predica l'església cristiana.
Per fí en el sisè lloc hi figura la primera dona de la llista, Angela Merkel, la presidenta d'Alemanya, que no troba companyia femenina fins a la posició nou, on hi consta Sonia Gandhi, presidenta del Partido del Congreso de la india i a la posició setze, que és per la nova presidenta de Brasil Dilma Rousseff.
Com a curiositats, en el numero 39 d'aquest "ranking" destaca l'espiritual Dalai Lama, seguit de Mark Zukerberg, l'inventor de Facebook que esta en el 40, estranya parella. El lloc 54 és pels germans Koch, Osama Bin Laden és el 57, Oprah Winfrey el 64 i el perseguit Julian Assange el 68.
Tornant al nostre home, Hu Jintao, es demostra que mereix el primer lloc del "ranking" per exemple en la seva visita a França d'aquests dies, on ha apadrinat la firma d'operacions comercials per valor de 14.000 milions d'euros, entre les que destaquen la compra de més de avions 100 Airbus, urani per valor de 2.500 milions del grup francès públic Areva, contractes per construir dues centrals nuclears i una petroquímica a la Xina.

Segons les previsions la Xina superarà als Estats Units com a primera potència mundial en menys de 25 anys, pero d'entrada i com fatídic aperitiu, el president xinès ja ha avançat al seu homònim americà en la llista dels més poderosos del planeta. Així que anem-nos preparant per l'inevitable, practicant l'idioma mandarí, i sobretot desitjant que l'ego del país americà sigui capaç d'encaixar el cop amb esportivitat descartant recórrer al que sempre han fet servir com a impuls de la seva economia, és a dir, la guerra.

Krusty

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada